AGD

Noże elektryczne – w jaki sposób usprawniają gotowanie?

Noże elektryczne to sposób na szybsze gotowanie. Jeśli pracujesz w gastronomii lub prowadzisz pensjonat, w którym przygotowujesz codziennie śniadania i posiłki to te noże usprawnią Twoją pracę. W jaki sposób? Wyjaśniamy!

Do czego można używać noże elektryczne?

Noże elektryczne są przystosowane do krojenia różnego rodzaju produktów. Od najczęściej krojonych produktów takich jak różnego rodzaju pieczywo, wyroby cukiernicze, ciasta, czy warzywa. Krojąc dużą ilość tego typu produktów takie noże mogą znacznie usprawnić i zwiększyć szybkość przygotowania. Inną grupą produktów, którą sprawniej tnie się nożami elektrycznymi jest mięso i ryby różnego typu. Dodatkowo te urządzenia mogą kroić zmrożone produkty.

Noże elektryczne pieczywo

Sposób czyszczenia i pielęgnacji noży

Noże elektryczne są bardzo proste w utrzymaniu czystości. Ich konstrukcja jest nieskomplikowana, dlatego resztki jedzenia nie wchodzą w żadne szczeliny i zakamarki. Wiele modeli noży posiada wyjmowane i zamienne końcówki, które można myć w zmywarce. Są one wykonane ze stali oraz plastiku, co dodatkowo pozwala utrzymać urządzenie w czystości. Jeśli poszukujesz takich noży do swojej kuchni lub lokalu gastronomicznego polecamy zaglądnąć i porównać ceny na ceneo.pl: https://www.ceneo.pl/Pozostale_male_AGD_do_kuchni/Rodzaj:Noze_elektryczne.htm

Noże elektryczne warzywa