Cysterny – jak zabezpieczyć każdą substancję

Myślałeś kiedyś jak odbywa się transport artykułów spożywczych takich jak oleje, czekolady, wina, soki czy produkty mleczne? Nie jest to proste zadanie, bowiem najczęściej są to substancje w stanie płynnym zajmujące dużą objętość. Można próbować przewozić je w małych pojemnikach na naczepie tira, ale czy to na pewno bezpieczne i efektywne rozwiązanie? a może wybrać cysterny?

Przewóz substancji płynnych, a cysterny spożywcze

Naszym zdaniem do tego zadania lepiej nadają się cysterny. Oczywiście sok czy wino można transportować w butelce, jednak taki sposób generuje sporo problemów. Przede wszystkim bezpieczeństwo – jak zabezpieczyć duże ilości butli lub szklanych pojemników? jest to możliwe, ale na pewno nie najprostsze. Czy tanie? też nie do końca, bo potrzebujemy duże ilości pomniejszych naczyń, z których każde jest narażone na niebezpieczeństwo. Wielu ludzi zapomina też o kwestii wpływu warunków atmosferycznych. Duże nasłonecznienie lub wilgoć mogą bezpowrotnie odebrać pozytywne cechy naszych artykułów. Nie po to przecież mozolnie dbamy o każdą wytwór, żeby później całość straciła swoje właściwości w transporcie.

cysterny a substancje płynne

Jak zabezpieczyć się na każdą ewentualność

Cysterny do przewozu produktów spożywczych to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie. Najnowocześniejsze maszyny posiadają pełną izolację, dzięki odpowiedniej budowie samych szkieletów. Każdy zawór i korek powinien być odpowiednio uszczelniony, tak by żadne ciało obce nie dostało się do środka. Cysterny gwarantują również stałą temperaturę i odporność mechaniczną. Warto szukać firm, które posiadają odpowiednie certyfikaty i systematycznie, po każdym przejeździe, czyszczą i dezynfekują swoje cysterny.

Od siebie polecamy częstochowską firmę Stando, która już 20-lat realizuje tego typu spedycje: http://stando.com.pl/